Αρχή / Ενδιαφέρουν τους νέους  

Ενδιαφέρουν τους νέους

νεανικοί ιστοτόποι

Μουσική

Περιοδικά

 

Βιβλίο Ανεκδότων

 

 • Η κυρία στο φούρναρη: - "Είμαι τόσο νευριασμένη μαζί σας, το ψωμί που μου δώσατε χθες ήταν μπαγιάτικο." - "Μα, τι λέτε κυρία μου, εμείς φτιάχνουμε ψωμί εδώ και 20 χρόνια!" Και η κυρία: - "Ναι, αλλά το πουλάτε τώρα!"
 • -- Ασε με, φίλε μου. Αυτή τη φορά ανέλαβε η γυναίκα μου να διαλέξει την καινούργια δακτυλογράφο του γραφείου μου!.. -- Κατάλαβα... Θα είναι μελαχρινή ενώ εσύ προτιμάς τις ξανθιές... -- Όχι. Δεν είναι ούτε μελαχρινή ούτε ξανθιά. Τα μαλλιά της είναι άσπρα!
 • Ένα πρωί πλησιάζει στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς ένας τύπος καβάλα σε ένα ποδήλατο. Στους ώμους του κρέμονται δύο σάκοι. - "Επ, που πας εσύ", τον ρωτάει με καχυποψία ο φύλακας. "Τι έχεις μέσα στους σάκους;" - "Αμμο", απαντάει ο τύπος. - "Τι άμμο μου λες. Χθεσινός είμαι; Κατέβα αμέσως για έλεγχο." Κατεβαίνει αυτός και αρχίζει να ψάχνει ο τελωνιακός μέσα στην άμμο. Μετά από δύο ώρες ψαξίματος δε βρίσκει τίποτα και αφήνει τον τύπο να περάσει. Την άλλη μέρα το πρωί η ίδια δουλειά. Ο τύπος με το ποδήλατο πλησιάζει, το σταματάει ο τελωνιακός, του παίρνει τους σάκους και μετά από τέσσερεις ώρες επίμονου ψαξίματος τον αφήνει να περάσει. Την τρίτη μέρα να σου πάλι ο τύπος, καβάλα στο ποδήλατο με τους δύο σάκους να κρέμονται στου ώμους του. - "Ρε γαμώτο, πάλι εσύ; Τι θα γίνει με την περίπτωση σου; λέγε τι κουβαλάς μέσα στους σάκους." - "Αμμο." - "Καλάααα... Κατέβα για έλεγχο." Έξι ώρες παιδευόταν ο τελωνιακός. Εξέτασε την άμμο κόκκο προς κόκκο αλλά τίποτα. Επί έξι μήνες, κάθε πρωί ο τύπος ερχότανε, έπινε τον καφέ του όσο ο τελωνιακός προσπαθούσε να βρει κάτι μέσα στην άμμο και πέρναγε απέναντι καβάλα στο ποδηλατάκι του με τους δυο σάκους άμμο. Μέχρι στο χημείο του κράτους είχε στείλει την άμμο ο τελωνιακός μπας και βρει τίποτα ύποπτο αλλά τίποτα. Κόντευε να τρελαθεί. Ένα πρωί δεν άντεξε και του λέει: - "Ακου να δεις φίλε, δεν αντέχω να σε ψάχνω άλλο. Θα σε ρωτήσω κάτι και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά, κι εγώ σου υπόσχομαι ότι ούτε θα σε συλλάβω, ούτε θα σε πειράξω, ούτε τίποτα." - "Εντάξει." - "Κάνεις λαθρεμπόριο;" - "Κάνω." - "Και τι διάολο βγάζεις λαθραία απ` τη χώρα τόσο καιρό;" - "Ποδήλατα."
 • Πως λένε τον Άγιο Βασίλη που έχει μεθύσει; ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
 • Τρεις πωλητές συζητάνε για το ποιός είναι ο καλύτερος. Εγώ λέει ο πρώτος. Κάποτε πούλησα μιά τηλεόραση σε ένα τυφλό. Α! λέει ο δεύτερος, αυτό δεν είναι τίποτα. Εγώ πούλησα ένα ηχοσύστημα 500 watt σε ένα κουφό. Αυτά, που λέτε, δεν είναι τίποτα λέει ο τρίτος. Εγώ κάποτε πούλησα ένα ξύλινο ρολόι με κούκο σε μια ξανθιά... Ε! και λοιπόν; ρωτάνε οι υπόλοιποι... Ε! να! απαντά ο τρίτος. Της πούλησα μαζί και 5 σακούλια με σπόρους...!

Για περισσότερα ανέκδοτα πιέστε εδώ.

 

 

 

 

 

Στείλτε εδώ το δικό σας ανέκδοτο

Μαργαριτάρια Μαθητών

 • Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται Ελεύθερη ζώνη. Εκεί υπάρχουν διάφορες φυλές ανθρώπων που έχουν διάφορα πράγματα. Υπάρχει και ο άσπρος Πύργος που έχει πολλά πατώματα.
 • Οι λίμνες της Ρωσίας είναι η λίμνη της Βεγγάλης που είναι τόσο μεγάλη και την λένε θάλασσα της Βεγγάλης. Άλλες λίμνες είναι η Καραβαϊκή.
 • Η Βουλγαρία βρίσκεται στο δυτικοανατολικό μέρος της Ευρώπης.
 • Ο Αμαζόνιος είναι μεγάλος ποταμός και ωφελεί πολύ την Ελλάδα, ο μισός χύνεται στο Αιγαίο και ο άλλος μισός στο Ιόνιο πέλαγος.
 • Στην Πάτμο έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης την αποκεφάλιση του Ιωάννη.
 • Πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι το Τόκιο, με ωραία κτίρια, πυραμίδες, αγάλματα κτλ.
 • Η συγκοινωνία της Αιγύπτου δεν είναι αναπτυγμένη, λόγω του άμμου και γίνεται με ελικόπτερα.
 • Η Αίγυπτος έχει έκταση 35000 κατοίκους.
 • Η διώρυγα του Παναμά πρώτα ήταν των Ενετών αλλά την αγόρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Τα πλοία στην διώρυγα του Παναμά ανεβαίνουν πολύ ψηλά διότι το νερό έχει καμπυλότητα και μετά κατεβαίνουν.
 • Το Πόρτο Ρίκο ήταν υπό την ανεξαρτησία των Αγγλων.
 • Η Λέσβος βγάζει και μάρμαρα όπως είναι το άγαλμα του Ερμή.
 • Οι αρχαίοι Έλληνες έσκαβαν βαθιά την γη και έκτιζαν εκεί τα σπίτια τους. Γι΄ αυτό σήμερα αναγκαζόμαστε να σκάβουμε για να τα βρούμε.
 • Η Αλεξανδρούπολη ευρίσκεται στους πρόποδες του ποταμού Έβρου.
 • Η Κέρκυρα ανήκει στο Ιούνιο πέλαγος, εκεί τον Ιούνιο κάνει δροσιά.
 • Η βιομηχανία στη Δαμασκό είναι μικρή. Πρώτα κατασκευάζονταν εκεί τα Δαμασκηνά ξίφη, τα Δαμασκηνά υφάσματα, τώρα κατασκευάζουν μόνο τα υφάσματα που έχουν χρώμα δαμασκηνί, έχει επίσης ωραία δαμάσκηνα.
 • Η θρησκεία των Συρίων είναι Κομφουκισμός πιστεύουν στο θεό Ρα, την Ίσιδα και τον Όση
 • Η γη στην περιοχή της τούνδρας είναι παγωμένη ένα έτος το χρόνο.
 • Το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας είναι το Αντλάντ και οι Ισλανδοί το χρησιμοποιούν για να δουν αν είναι πιο ισχυρό από τα άλλα.
 • Οι λόγοι που η Ελληνική γλώσσα έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι αν μιλούσαμε ο καθένας άλλη γλώσσα δεν θα καταλάβαινε ο ένας τον άλλο.
 • Η Μεσόγειος θάλασσα επικοινωνεί με την Αρτική, Ατλαντική, Ινδική και την Ειρηνική θάλασσα. Όλες οι θάλασσες επικοινωνούνε με την Μεσόγειο γι'αυτό την ονομάσαμε έτσι.

 

Στείλτε εδώ το δικό σας "μαργαριτάρι"

 

Απόψεις

"Αναλφάβητοι" του Internet οι Ελληνες μαθητές

της ΧΑΡΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗ

Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των συνομηλίκων τους από τις χώρες-μέλη του Oικονομικού Oργανισμού Συνεργασίας και Aνάπτυξης (OOΣA) κατατάσσονται οι 15χρονοι Eλληνες μαθητές, όσον αφορά την πρόσβαση σε H/Y και την εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες. Oπως αποκαλύπτει έρευνα του OOΣA, σε Eλλάδα, Mεξικό, Πολωνία, Σλοβακία και Tουρκία οι 15χρονοι χρησιμοποιούν σε πολύ μικρότερο ποσοστό υπολογιστές τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι, κυρίως δε όταν προέρχονται από τα χαμηλότερα οικονομικοκοινωνικά στρώματα. Aντίθετα, οι συνομήλικοί τους στον Kαναδά, την Iσλανδία και τη Σουηδία αποδεικνύονται... δεινοί χρήστες των H/Y, αφού εννέα στους δέκα «σερφάρουν» στον κυβερνοχώρο αρκετές φορές την εβδομάδα τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. . .

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Η φώνη των μαθητών

 

(Άρθρα -απόψεις μαθητών)

Στείλτε εδώ τις δικές σας απόψεις

Πρωτότυπα κι ενδιαφέροντα

Μαγικό!……………

 

http://www.learnenglish.org.uk/games/magic-gopher-central.swf

 

 

Ψυχολογικό τεστ!…

Δοκιμάστε αυτό το αυθεντικό ψυχολογικό test.

 

 

Όταν ο Χάρος πίνει...

Τι μπορεί να συμβεί όταν ο Χάρος πίνει!

 

 

Κουίζ!

Δύο δύσκολες ερωτήσεις...

 

 

Ελλάδα vs Germany

Αθάνατε Έλληνα! (Monty Python)

 

 

Τουλίπες

Ωραιότατα λουλούδια (παρουσίαση σε powerpoint)

 

 

Υπέροχος κόσμος

Luis Arrmstrong-what a wonderful world! (πανέμορφη παρουσίαση σε powerpoint)

 

 

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας...

Ταξιδεύοντας με τη NASA (παρουσίαση σε powerpoint)

 

 

Γαλαξίες και νεφελώματα

Εικόνες από το σύμπαν (παρουσίαση σε powerpoint)

 

 

Πόσο θα ζήσετε;

Ένα έξυπνο αρχείο Excel που υπολογίζει τα χρόνια που θα ζήσετε.

 

 

Χρόνος

Time

 

 

Καρτούν

Δείτε δώ μερικά έξυπνα καρτούν.

 

 

Σταυρόλεξα του Αρκά

κόμικς

 

 

Οφθαλμαπάτη!

doublevision