Αρχή / ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ  

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Αγαπητά παιδιά,
η πολύμηνη προσπάθειά σας φτάνει στο τέλος της. Ήταν αναμφίβολα μια ιδιαίτερη χρονιά! Εκτός από το άγχος των Πανελληνίων σε ένα νέο εξεταστικό περιβάλλον, είχατε να αντιμετωπίσετε τον εγκλεισμό, τον περιορισμό συναναστροφών και δραστηριοτήτων, τη γενική αβεβαιότητα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού . Βιώσατε (και ίσως βιώνετε ακόμα) αντιφατικά και μεταβαλλόμενα συναισθήματα, όπως όλοι μας, που είναι όμως φυσιολογικά. Όμως η κατάσταση είχε και θετικά! Γιατί σε δύσκολες συνθήκες ανακαλύψαμε νέες δυνατότητες, νέες εσωτερικές δυνάμεις, ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις, αναπτύξαμε κι αξιοποιήσαμε δεξιότητες, που δεν ήταν καθόλου αυτονόητες.

Οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές σας όλο αυτό το διάστημα είμαστε στο πλευρό σας με υπομονή και κατανόηση, πιστεύοντας σε σας και ενισχύοντας τις προσπάθειες σας!

Με ψυχραιμία και πνευματική εγρήγορση, όλα θα πάνε καλά. Προσπαθήστε να ελέγξετε το άγχος σας, ώστε να είναι δημιουργικό, διεγερτικό και όχι αποδιοργανωτικό. Κοιμηθείτε αρκετά, ώστε να είστε ξεκούραστοι.

Σκεφτείτε θετικά!

Η καλή ψυχολογία και η θετική πνευματική στάση είναι το ισχυρότερο όπλο στην προσπάθειά σας για επιτυχία.
Θυμηθείτε ότι μετά τις εξετάσεις μια νέα σελίδα ξεκινά στη ζωή σας. Με την είσοδό σας στο πανεπιστήμιο επιτυγχάνεται ένας πρώτος σημαντικός στόχος και σίγουρα θα νιώσετε περήφανοι που τα καταφέρατε. Αν πάλι κάτι δεν πάει καλά,  η ζωή  δε σταματά εδώ. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σημαντικό βήμα στη ζωή σας αλλά δεν είναι το σημαντικότερο. Θα ακολουθήσουν άλλες στιγμές πολύ πιο καθοριστικές. Να σκέφτεστε ότι δεν οφείλετε να αποδείξετε τίποτα σε κανένα και δεν είναι ο σκοπός σας να ευχαριστήσετε κάποιους.

Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε!

Επικεντρωθείτε στον στόχο σας με ψυχική ηρεμία και διεκδικήστε το μέλλον σας έχοντας αισιοδοξία, σιγουριά και πίστη στις δυνατότητές σας!  

Εύχομαι ολόψυχα δύναμη και κάθε επιτυχία σε όλες τις υποψήφιες και όλους τους υποψήφιους!