Ενδιαφέρουν τους γονείς

parents info

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

· Φροντίστε ώστε το παιδί σας που διαβάζει να έχει ένα ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον για τη μελέτη του. Φωτεινό δωμάτιο, ορθοπεδική καρέκλα, σωστός φωτισμός, δροσερός χώρος!

· Διατηρείτε το σπίτι ήσυχο. Αποφύγετε περιττές ή θορυβώδεις εργασίες, μειώστε την ένταση του κουδουνίσματος του τηλεφώνου και της τηλεόρασης.

· Στηρίξτε ψυχολογικά το παιδί σας. Δείξτε ότι του έχετε εμπιστοσύνη και διώξτε τον πανικό του.

· Όσο και να αγχώνεστε, μην το δείχνετε! Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι τεμπελιάζει ο μαθητής, μην πανικοβάλλεστε! Προσπαθήστε να διαγνώσετε που οφείλεται η μείωση των προσπαθειών του και σκεφτείτε πώς θα τον βοηθήσετε. Τονώστε τα κίνητρά του θυμίζοντάς του τους στόχους του δείχνοντας του ότι πιστεύετε πως μπορεί να τους καταφέρει.

· Ιδιαίτερη μεταχείριση πρέπει να έχουν οι μαθητές με ακραία συμπτώματα άγχους, όπως ναυτία, εμετό, πονοκέφαλους, συναισθήματα απόγνωσης, τρέμουλο, ρίγη και κενά μνήμης. Αν εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα, η γνώμη ενός ειδικού γιατρού μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.

· Αν τώρα, κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων, ο εξεταζόμενος δεν έχει γράψει και τόσο καλά σε κάποια μαθήματα, μην τον αποπάρετε. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί ίσως απογοητευτεί και τα παρατήσει εντελώς. Ενθαρρύνετε την προσπάθειά του στα υπόλοιπα μαθήματα κι όταν τελειώσουν όλα, δώστε λίγο χρόνο στον μαθητή να ηρεμήσει και μετά συζητήστε ψύχραιμα μαζί για το τι έφταιξε. · Θυμηθείτε ότι ο βαθμός από μόνος του δεν λέει τίποτα. Αποφορτίστε τον εξεταζόμενο τονίζοντας του ότι η επιτυχία στη ζωή του εξαρτάται από πολύ περισσότερους παράγοντες από την επιτυχία στις εξετάσεις. Απλώς θα πρέπει να προσπαθήσει όσο μπορεί τονίζοντας του ότι και σε περίπτωση αποτυχίας θα είναι εξίσου αποδεκτός από εσάς. Βέβαια, αν αποφασίσει να ξαναδοκιμάσει, την επόμενη χρονιά θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στο διάβασμα και την οργάνωση

Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις που ενδιαφέρουν τους γονείς:

Σχετικά Άρθρα

No Related Post